← Назад


Неочаквани ползи от газираната вода

Газираната вода, позната още като сода, е освежаваща и забавна алтернатива на обикновената вода. Освен като напитка, газираната вода има и много други приложения. Някои от тях са в доста неподозирани области от живота и сигурно ще ви учудят.

 

Пълноценна хидратация  

Човек трябва да приема подходящо количество течности всеки ден, за да се чувства добре. Противно на притесненията, всъщност содата е точно толкова хидратираща, колкото и нормалната или минералната вода. Ако последната ви е омръзнала, опитайте Газирана вода и свежата Сода с лимон на Party Drinks. Важното е само да не забравяте да пиете достатъчно.

По-добро храносмилане

Американско научно изследване доказва връзката между пиенето на газирана вода и облекчаването на оплакванията при хора със стомашни и храносмилателни проблеми. Содата помага при тежест и болки в стомаха, диспепсия, запек. Затова за много хора тя е предпочитаната диджестивна напитка след ядене.

Пухкави палачинки

Какво по-хубаво от меки, въздушни и чудно вкусни палачинки или гофрети в неделя сутрин? За по-пухкава закуска, заменете част от млякото в тестото с газирана вода. Всички ще поискат допълнително!

Екзотична панировка

Чували ли сте думата темпура? Тя произлиза от Япония и представлява кулинарен метод за паниране и пържене на различни видове храна. Това, което го отличава от обикновеното пане, е наличието на газирана вода в сместа. Така панировката става много хрупкава и лека.

Чисти прозорци

Изненадващо, но факт - содата е ефективен помощник в домакинството, особено когато става дума за прозорците вкъщи или тези на автомобила. Напитката с балончета се справя с мазни петна и мръсотия за секунди и оставя прозрачните повърхности кристално чисти.

Храна за растенията

По време на производството на газирана вода, към нея се добавят различни минерали. Освен полезни за хората, те имат благотворно влияние и върху стайните цветя. В случай, че някоя бутилка със сода е останала непокътната достатъчно дълго време, за да се разгазира - не я изхвърляте. Използвайте съдържанието ѝ, за да полеете любимите си зелени растения.